Der er noget helt særligt over et stykke kaffe med kage. Derfor er der heller ikke noget at sige til at kager med kaffesmag også er så populære. Den bitre, let brændte smag suppleres rigtig godt af det søde, karamelagtige eller chokolade, ja sågar pebermynte passer fremragende i en kaffekage.

Brug den bedste kaffe

Du bruger sikker en god vanilje til dine vaniljekranse og friskebær til din jordbærkage og du skal selvfølgelig også bruge en rigtig god kaffe til dine kaffekager. Dertil kommer at du skal brygge kaffen rigtigt for at få den bedste smage ind i dine kager. Den bedste kaffe kommer altid fra friske bønner. Køb en pose med hele bønner og kværn dem først lige inden du skal til at brygge kaffen.

Kaffemaskinen

Du kan godt brygge din kaffe på en god gammeldags maskine, men er du generelt bare vild med kaffe og kaffekager bør du kraftigt overveje at købe en kaffemaskine med indbygget kværn (som disse). En kaffemaskine med kværn fungerer på den måde, at du blot kommer de hele bønner ned i maskinen. Der er ofte en særligt sikret beholder som beskytter bønnerne mod luft og lys, hvilket forringer smagen idet det får de gode kaffeolier til at nedbrydes.  Fordelen i modsætning at opbevare dem i en dåse og så kværne i en separat kværn er, at du nok oftere vil åbne dåsen med bønner for at kværne den mængde, du har brug for. Når bønnerne først er hældt på maskinen, bliver de der, til de er brugt, uden at du behøver åbne og lukke ned til beholderen. Du indstiller blot hvor mange kopper kaffe, du ønsker og så doserer maskinen selv den korrekte mængde bønner og kværner kun dem der skal bruges. Det betyder, at du hver gang får helt friskmalet kaffe som giver den bedste smag til din kaffe og til dine kager.

Kværner andet end kaffe

Nødder og karamel er også noget af det som går rigtig godt samme med kaffe i en kage og begge dele kan du faktisk også kværne i din kaffekværn. Det skal naturligvis være nødder uden skal og allerhelst nødder i den mere bløde ende som for eksempel mandler og hasselnødder. Karamellen skal faktisk være i den hårde ende så den ikke klistre fast i maskinen. Det må meget gerne bare være ren sukker som du har karamelliseret på pandet og afkølet helt. Kom kun en lille mængde i ad gangen og rens kværnen efter brug.